Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan éljük túl az öregséget...

2010.03.23

Hogyan éljük túl az öregséget? Judith Müller gondolataiból idézünk:

Vedd figyelembe az élet kis örömeit és tudatosan élvezd őket!

Békülj ki magaddal a múltban elkövetett hibáid miatt, mert azokon változtatni már úgysem lehet.

A mai trend, hogy a szülők a gyermekeiket hibáztatják és kritizálják, viszont leborulva imádják unokáikat.

Keresd a fiatalok társaságát, figyelj rájuk, tanulhatsz tőlük és általuk megpróbálhatod megérteni a "mát " . A fiatalokat is érdekli néha az idősebb generáció, de vigyázz arra, hogy ne prédikálj! Ne mond, hogy " ...bezzeg az én időmben..." és  semmiképp ne mondd, hogy " ...megmondom, mit csinálnék a helyedben..." - mert nem vagy és nem is lehetsz már az Ő helyében.

Ha valamire nagyon vágysz az életben, és nem jön könnyen, harcolj érte és ne mondd, hogy " az én koromban már úgyis mindegy" ! A harcos embert tisztelik, a zsörtölődő, panaszkodót megvetik.

Engedd meg magadnak, hogy nevess. A nevetés másnak is örömöt okozhat.

Engedd meg magadnak, hogy sírj. A sírás megkönnyebbülést hozhat, de csak egyedül tedd!  Ez kizárólagosan a Te privilégiumod.

Végül: ne vedd magad túl komolyan, mert más sem teszi.

 A korodnak megfelelően légy ápolt. Ne feledd: a belső érték hosszú távú, a külső alak rövidlejáratú, de a kettő együtt kétség kívül a hosszan tartó siker egyik titka. Az élet minden időszakában.

Ne tárgyald ki fizikai problémáidat ismerőseiddel, mert viszonzásul hosszan és teljes részletességgel elmesélik a sajátjaikat.

Ne tűrd el az arroganciát, a szemtelenséget se a barátaidtól, se a családodtól, mert ez egy hógolyó, ami ha egyszer megindul, megállíthatatlan és lavinává duzzad.


folytatjuk